Scheiden in 5 gesprekken

In de gesprekken die wij samen met jullie voeren is ons eerste doel om duidelijkheid te brengen in de financiële situatie zodat jullie allebei weten waar je aan toe bent na de scheiding. Deze berekeningen zijn op een begrijpelijke manier opgesteld en wij gaan dan ook pas in het proces verder als iedereen het ook echt begrepen heeft. Na deze duidelijkheid gaan we praten over de afspraken die jullie willen gaan maken over de zorg van de kinderen.

Wij maken naast de standaard kinderalimentatie berekeningen ook een kinderkosten berekening waarbij beide ouders aan kunnen bijdragen. De keuze is aan jullie als ouders waarvoor jullie kiezen en wat passend is in jullie situatie.

 

Een kort overzicht van de gesprekken die wij samen voeren;

Gesprek 1: Balans opmaken

Na ons kennismakingsgesprek tekenen wij de begeleidingsovereenkomst en gaan we kijken wat jullie huidige situatie is en hoe jullie het na de scheiding zien. Wij geven jullie informatie over verschillende mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is de keuze om de kosten van de kinderen te regelen via een kinderkostenrekening in plaats van kinderalimentatie. Ook gaan we kijken naar de eventuele verdeling van het huis en geldzaken.

Gesprek 2: Financiële berekeningen

Met al jullie gegevens laten wij zien wat financieel mogelijk is na de scheiding. Wij maken standaard een berekening, de trema berekening, maar ook maatwerk berekeningen met alle fiscale voordelen. Dit maatwerk maakt ons anders dan andere mediators. Wij denken actief met jullie mee zodat de uitkomst het meest optimaal is voor alle partijen.

Gesprek 3: Kind in Scheiding

Wanneer het financiële plaatje duidelijk is zorgt dit voor rust. Dan is het moment om over de kinderen te gaan praten. We gaan kijken wat jullie wensen zijn en dat van de kinderen. Met elkaar maken we afspraken hoe jullie het ouderschap gaan vormgeven. De omgangsregeling, de onderlinge communicatie en de kinderalimentatie; alles komt aan bod.

Gesprek 4: Opstellen vaststellingsovereenkomst

We maken een concept vaststellingsovereenkomst en ouderschapsregeling. Beide documenten worden besproken en de onderwerpen waarover jullie nog geen overeenstemming hebben bespreken we met elkaar.

Gesprek 5: Begeleiding afhandeling scheiding

Dit is wanneer alles is besproken en de overeenkomsten getekend gaan worden. De documenten worden naar de rechtbank verzonden.

Voor ieder gesprek wordt twee uur ingepland. Bij de start van de gesprekken krijgen jullie een overzicht van de benodigde documenten en een vragenlijst. Het indienen van de scheiding doet de advocaat. De rechter doet gemiddeld na 6 weken de uitspraak van de echtscheiding (dit noem je ook wel de beschikking). Pas wanneer de echtscheiding is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van de gemeente van jullie huwelijk zijn jullie officieel gescheiden.

Nazorg

Na 6 maanden bieden wij een nazorg gesprek aan. Werken de afspraken die gemaakt zijn? Hoe gaat het met de kinderen in deze nieuwe situatie? Wij gaan graag weer samen met jullie aan tafel om te praten hoe het gaat. Dit gesprek is kosteloos.

Contact

Als je gaat scheiden of niet meer tevreden bent met afspraken die je hebt gemaakt, neem dan gerust contact op voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mail ons naar info@praktijkkap.nl of bel ons 06-36059426