Wie zijn wij

Wij zijn Wouter en Jolanda Kap, veertigers, gescheiden, ouders en stiefouders. Allebei hebben we een scheiding meegemaakt en we maken dagelijks in ons nieuwe samengestelde gezin mee hoe belangrijk het is om dat ‘goed’ te doen.

Graag hadden wij toen wij gingen scheiden geweten wat wij nu toepassen in onze eigen praktijk. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van mediation en persoonlijke coaching. Jolanda heeft gewerkt als communicatie manager bij verschillende opdrachtgevers en Wouter heeft onder andere ervaring op het gebied van partner-relatietherapie en als behandelaar in de forensische zorg.

Wij zijn ervaringsdeskundigen

Duo-mediation

Wij werken ieder vanuit onze eigen kracht. Samen voeren wij de gesprekken aan tafel. Deze bijzondere en unieke vorm van mediation kan van grote meerwaarde zijn. Twee mediators horen, zien én weten meer dan één. Daarnaast zien wij in de praktijk dat de dynamiek aan tafel extra in balans is. Een man snapt een man soms beter, en een vrouw een vrouw. Door deze manier van werken voelt bijvoorbeeld een man zich niet benadeelt wanneer er alleen een vrouwelijke mediator is en een vrouw zich niet benadeelt omdat er een mannelijke mediator is, er is evenwicht en harmonie.

Als gecertificeerd mediator, scheidingsspecialist en conflictcoach zijn wij ingeschreven in het internationaal ADR register en het Internationaal Coach register. ADR practitioners en ICR Coaches voldoen aan de vereisten voor permanente opleiding, hebben gedragsregels en procedurevereisten. ADR practitioners vallen onder het klacht- en tuchtrecht.